Miért nem kellene kávét innunk és édességeket ennünk?

Egyszerű a válasz: mindkettő savasít.

Az enyhén lúgos kémhatású testünk az idő múlásával és főleg a sok savasító környezeti tényező folytán egyre kevésbé tudja fenntartani az ideális 7,2-s szöveti pH-t.

A vérben mindenképpen igyekszik fenntartani az ideális 7,365-s értéket, mert a homeosztázis, vagyis az egyensúly fenntartása a különböző paraméterek esetében létfontosságú.

Így tehát, ha csak a vér pH-ját mérjük, azt hihetjük, hogy minden rendben van. Miközben a szöveteink el vannak savasodva.

Érdemes a nyál és a vizelet savasságát nyomon követni egy pH papír segítségével.

Éppen 2 nappal ezelőtt kérdezte valaki, hogy miért mondom a kávéra, hogy méreg? Nem öl meg bennünket, az íze is finom és az orvos is gyakran javasolja a fogyasztását.

Lehet, hogy túlzás méregnek nevezni, és talán helyesebb volna lassan ölő méregnek hívni, ui. egy hosszan tartó folyamatról van szó, és nem gyanakszunk rá. Látens módon szép lassan savasítja a testünket.

Hasonlóképpen a sörhöz, édességekhez, alkoholos italokhoz.

Természetesen nem arról van szó, hogy mindig mindent megvonjunk magunktól, hanem arról, hogy tudatosabban szemléljük azokat az élelmiszereket és italokat, amelyeket beviszünk/beengedünk a testünkbe. Mert hiszen ezekből épülünk fel.

Az alkalmankénti “bűneinket” kompenzálni tudja a testünk, tökéletesen meg lett tervezve. Viszont nem szabad visszaélnünk a helyzettel és mindenféle “szeméttel” teletömnünk. Az autónk is tiltakozna, ha benzin helyett vizet öntenénk bele.

Mára ennyit.

PM